top of page

Daniël Busser's
NFT collectie

'Op een Wave'

 

Blijf op de hoogte via de discord: discord.gg/QxxCzw5AEC.

dbnft_2_wip_x4_edited.jpg

DE TOEKOMST IS HIER.

NFT's in de Belgische en Nederlandse muziekindustrie zijn op dit moment relatief nieuw, maar Daniël Busser switcht de game up. De mogelijkheden van deze technologie voor independent artiesten zijn namelijk heel waardevol.

Check de recap van Daniël's eerste muziek NFT drop van januari 2022 als je benieuwd bent naar hoe hij dit heeft aangepakt.

 

  Voor de nieuwe NFT-fans: check onderstaande Roadmap en de FAQ waar we je zoveel mogelijk meenemen 'Op een wave'. 

Houd rekening met mogelijke veranderingen in cryptocurrency of platform keuzes.

Nieuwe Religie instructies

De NFT voor 'OK OK' is sold!

Op 12 augustus kon je vanaf 20.00u bieden op de twee Royal NFT's van 'OK OK' die beiden elk 10% streaming royalties van dit nummer waard zijn.

Wil jij een gedeelte van Daniël's muziek ownen? Breng je bod uit via: OpenSea.

OK OK Royal NFT

DOWNLOAD HIER DE VOORWAARDEN.

'Nieuwe Religie'

Nieuwe Religie NFT

DOWNLOAD HIER DE VOORWAARDEN.

Recap: Tweede reeks Royal NFT's
'1 Plus 1' 

Op 3 april 2022 is de eerste Royal NFT 24 uur lang geveild op OpenSea. De strijd was heavy! Het winnende bod was 0,11 ETH, gelijk aan ongeveer 355 euro. De tweede Royal NFT ging op 4 april live en eindigde met een bod van  0,122 ETH (ongeveer 383 euro). Iedereen bedankt voor jullie support en enthousiasme!

De winnaars krijgen ieder 10% van de streaming royalties van het nummer '1 Plus 1' (ft. Anouk Leander).

Via https://chat.blockscan.com/start houden we contact!

Degenen die hebben geboden, maar helaas niet hebben gewonnen zijn welkom op de eerstvolgende eigen show van Daniël Busser.

 

1 Plus 1.gif

DOWNLOAD HIER DE VOORWAARDEN.

Recap
Image by Haithem Ferdi

Op een Wave

 

 

 

 

Recap ‘Op een Wave’ NFT’s
 

Op 29 januari 2022 dropte Daniël Busser de allereerste muziek NFT in de Benelux waarbij je als houder maar liefst 20% van de streaming royalties kreeg (de Royal NFT). Naast de Royal NFT zijn er 5 ‘Details NFT’s’ verkocht, waarbij de houders een persoonlijke ervaring kregen met Daniël. Je kon bijvoorbeeld een studiosessie bijwonen als gast, met Daniël uit eten, tijdens een ritje naar unreleased muziek luisteren en meer. Daarnaast krijg je early access tot merch drops en ben je welkom op de NFT events georganiseerd door Daniël Busser. De Details NFT’s zijn eenmalig uitgebracht, alle toekomstige releases zullen géén Details NFT’s bevatten.

Om de drop nóg specialer te maken, zijn er exclusieve MVP tokens uitgereikt aan mensen die hebben bijgedragen aan het succes van het nummer ‘Op een Wave’. 


De Royal NFT is tijdens een zogenoemde Dutch Auction binnen een uur verkocht. Het bieden begon bij 1500 euro, waarna de prijs een paar keer is gedaald tot iemand de NFT kocht voor 500 euro. De Details NFT’s zijn op een bepaalde volgorde verkocht, al dan niet via een auction. Alle NFT’s zijn momenteel beschikbaar op OpenSea, Rarible en Looksrare.

MVP token

De MVP Token

Dit is de exclusieve MVP token. De enige type token die niet te koop is, maar alleen te verdienen

Per single release zullen er 5 mensen beloond worden met de MVP token. De 'Most Valuable Players' - degenen die hebben bijgedragen aan het succes van een nummer - krijgen deze token (met o.a. toegang tot speciale NFT events).

De token vertegenwoordigt de ketting die Daniël draagt: de ketting waarop zijn moeder wordt afgebeeld. Er is dus niets specialers dan dit!

dbnft_hennessy1.png

Detail NFT's

De Detail NFT is, zoals de naam zegt, een detail van de Main NFT. Er zal een karikatuur of object van de Main NFT als enkele, aparte NFT verkocht worden voor een prijs van ⅕ van de Main. Deze zal een bijzondere waarde bezitten waarin Daniël je via de echte wereld mee zal verrassen (nog nader te bepalen). 

Een heel coole NFT als je iets fysieks van Daniël zou willen of hem in het echt frequent wil ontmoeten. Hiermee heeft hij dus nog een manier gevonden om met fans te verbinden. Bij elke Main NFT zullen er 5 detail NFT’s uitgebracht worden.

#1 ROYAL NFT
#2 VW GOLF
#3 HENNY
#4 RANGE
#4 WAGYU STEAK
#5 BEN & JERRY'S

DOWNLOAD HIER DE VOORWAARDEN.

FAQ

Dit zijn de meestgestelde vragen. Kom je er niet uit? Stuur jouw vraag naar nft@danielbusser.com.

Wat is het ‘Op een wave’ project?

De naam van het project komt van Daniël Busser’s aankomende single ‘Op een wave’ (geproduceerd door Chievva) én gelijknamige EP waarmee hij aangeeft dat hij aan het ‘surfen’ is op iets nieuws. Surfen is een synoniem voor browsen op het internet. Hiermee bedoelt hij ‘een nieuwe manier van muziek uitbrengen’ - via de digitale ‘wave’. Alle pixel artwork is gecreëerd door Peanut Panda.

Het is de bedoeling dat er de komende periode een aantal NFT’s worden gedropt in de vorm van een single release met artwork. Per release is er één ‘main NFT’, en een paar kleinere NFT’s (detail artworks) waar verschillende exclusieve “waardes” aan zijn verbonden. Je kunt bijvoorbeeld door Daniël worden opgehaald en met hem naar unreleased tracks luisteren. Uniek aan Daniël’s NFT’s is het feit dat hij 20% van de royalties (inkomsten uit streams) weggeeft aan de NFT-owner(s). In eerste instantie fungeren wij als tussenpersoon bij de betalingen, maar in de toekomst zal dit proces volledig geautomatiseerd worden.

Download hier de voorwaarden van alle NFT's.

Daniël Busser is de eerste artiest in de Benelux - misschien zelfs in heel Europa - die NFT’s op deze manier toepast.

Waarom NFT’s?

Daniël is ervan overtuigd dat het opkomen van de NFT-wereld nieuwe opportuniteiten voor zowel artiesten als de fans heeft gecreëerd. We hebben de kans om de hele muziekindustrie, en met name de historisch oneerlijke structuren binnen de industrie, te hervormen. Muzikanten krijgen namelijk tot op de dag van vandaag zeer weinig vergoed door streamingdiensten voor het uitbrengen van hun muziek. Het is niets meer, vergeleken met het kopen van fysieke CD’s van artiesten destijds. Maar er is sindsdien één ding hetzelfde gebleven: het maken van muziek is duur en labels maken hier gebruik van. Zij bieden artiesten een klein voorschot van hun opbrengsten en bezitten op deze manier de rechten van de artiest.  Vervolgens betalen ze maar 20% van de verdiensten uit, waarvan je als artiest pas iets ziet als het voorschot is ingelopen.

Het verdienmodel voor artiesten bij kapitalistische major labels is dus oneerlijk gestructureerd, ten nadele van de artiest.


Tot nu! Daniël wil door middel van de verkoop van zijn NFT’s eerlijke opbrengsten genereren uit zijn muziek om het dan te herinvesteren. Gelijktijdig wil hij zijn fans laten meeprofiteren van zijn succes door hen diezelfde 20% royalties aan te bieden die hij normaal van een label zou ontvangen. Als NFT-owner bezit je dus een deel van zijn nummer ‘Op een wave’ of, na latere drops, misschien zijn hele project!


NFT’s zijn niet langer ‘de toekomst’, ze zijn al hier. De ontwikkelingen rondom Non-Fungible Tokens gaan in hoog tempo. Ze zullen ongetwijfeld op meerdere manieren deel uitmaken van ons leven. Daniël gelooft in deze technologie en beseft de waarde voor independent artists.

Wat is er zo speciaal aan deze NFT’s?

Los van het feit dat de pixel artworks (gemaakt door Peanut Panda) vet zijn om te ownen, bevatten de NFT’s steeds 20% royalties van een specifiek nummer van Daniël’s EP ‘Op een wave’. De titeltrack komt in januari 2022 uit. Voor de tweede drop zijn er 2 Royal NFT's die ieder 10% streaming royalties waard zijn.

Hoeveel zal deze NFT kosten?

De ‘Royal NFT’’ (zo noemen we de NFT die royalties bevatten) zal op OpenSea beschikbaar komen en het bieden start vanaf 250 euro per Royal NFT.

Hoe is deze prijs berekend?

De prijs is berekend op het gemiddelde inkomen van Daniël’s Spotify en Apple music streams. Hij heeft 9.000.000 all time Spotify streams en 450.000 all time Apple Music streams. Deze streams zijn apart berekend omdat Apple Music ruim het dubbele uitbetaald per stream vergeleken met Spotify streams.
Een gemiddelde Daniël Busser track brengt tot op de dag van vandaag 1.270 euro op (20% daarvan is dus iets meer dan 250 euro, - verdeeld over 2 Royal NFT's maakt 125 euro per NFT).  Dit was bij de allereerste Op een Wave drop van toepassing. Bij de tweede drop '1 Plus 1'  werd er door de markt bepaald dat het bedrag dat mensen ervoor over hebben hoger ligt. Vandaar dat het startbod 250 euro per Royal NFT is.

 

Dit bedrag is exclusief de inkomsten uit andere streamingdiensten waarop het project uitgebracht zal worden. 
In het slechtste geval (gemiddeld berekend) zul je dus uiteindelijk je geïnvesteerde bedrag binnen onbepaalde termijn terugverdienen. En je bezit een exclusief deel van Daniël’s muziek. Het enige exemplaar van het nummer! 
In het beste geval verdien je samen met Daniël passief geld op zijn muziek of verkoop je de NFT door voor een prijs die jij geschikt vindt.

Waarom geeft Daniël een deel van zijn inkomsten uit muziek weg?

Waarom niet? Daniël is altijd op zoek naar manieren om een hechte fanbase te creëren en zijn fans en supporters het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van zijn verhaal. Hoe kan je meer deel uitmaken van het verhaal dan letterlijk een deel van zijn muziek te bezitten? 
Daarnaast zal Daniël de opbrengsten van de NFT gebruiken om zijn EP te financieren en verdere projecten te maken, zodat fans eindelijk frequenter muziek van hem te horen krijgen. Als independent artist is hij volledig zelf verantwoordelijk voor het financieren van zijn muziek. Je helpt hem dus ook nog eens bij het maken van zijn muziek! Een win-win situatie dus.

Ik zou Daniël’s NFT wel willen hebben, maar ik heb niet zomaar 250 euro liggen.. Hoe kan ik alsnog een NFT bezitten?

Van elke single release met artwork worden er steeds een paar MVP tokens uitgebracht die je alleen kunt WINNEN en dus niet te koop zijn. Je wint de speciale MVP tokens als je op een bepaalde manier hebt bijgedragen aan het succes van de singles. Houd goed de Discord in de gaten om één van deze tokens te winnen!

Waar en hoe kan ik de NFT’s kopen?

Het ‘Op een wave’ project zal voorlopig ‘gemint’ worden op OpenSea.io, het meest populaire NFT platform van het moment. Indien het team een ander user-friendly platform vindt waarbij er minder fee’s aan te pas komen zal uiteraard dat platform gebruikt worden. Je wallet staat los van platformen, dus daarom kan je als koper en als creator flexibel zijn in welke marktplaats te gebruiken.

We maken gebruik van ETHEREUM (afkorting: ETH), tenzij anders aangegeven. Dit biedt ons meer mogelijkheden om uit te breiden in de toekomst en het collectibility value aspect te behouden of zelfs te laten stijgen. Via de discord begeleiden we je volledig door het proces heen. Volg de discord via discord.gg/QxxCzw5AEC.

Hoe blijf ik up-to-date over het nieuws van de NFT?

De beste en snelste manier om up-to-date te blijven is door je aan te sluiten bij de officiële Busserfam Discord via

discord.gg/QxxCzw5AEC. Als je dit doet, maak je zelfs kans op interessante en exclusieve giveaways!

Hoe vinden de uitbetalingen van de royalties plaats?

Royalties ontvang je na verificatie van je wallet ID. De eerste uitbetaling van de royalties ontvang je 3 maanden na de release van het nummer. Daarna maandelijks of halfjaarlijks, mits het bedrag van de uitbetaling hoger ligt dan de gas fees. Als dit bedrag lager is dan de gas fees, verschuift de uitbetaling naar de eerstvolgende maand die aan deze voorwaarde voldoet.

Het type cryptocurrency wordt in overleg bepaald om de gas fees te vermijden. Uitbetaling bestaat uit de 10% royalty-opbrengsten minus de gas fee en de transactiekosten van het distributieplatform Tunecore/Payoneer. Momenteel is de fee van Tunecore/Payoneer 20% van $1,00. Mocht deze fee in de toekomst wijzigen, passen we dit hierop aan.

De Royal holder kan via Blockscan aangeven of de uitbetalingen per maand of per half jaar plaatsvinden. Bij de maandelijkse uitbetalingen wordt de gas fee van de maand ervóór in mindering gebracht, bij de halfjaarlijkse betalingen niet.

De royalties ontvang je 3 jaar lang, met de mogelijkheid tot verlenging vanuit het Daniël Busser team.

Vanaf wanneer kunnen we de NFT's kopen?

Alle NFT's zijn nu te koop via OpenSea, Rarible en Looksrare. Houd de Discord in de gaten voor de laatste updates!

NFT: FAQ
bottom of page